Klimaatneutraal

2013 06 21 Webbanner_KLIMAATNEUTRAAL MET
EERSTE KLIMAATNEUTRALE WIJN VAN NEDERLAND OP MARKT

Wijngaard de Plack lanceert eerste klimaatneutrale wijn

Utrecht, .. november 2011; Wijngaard de Plack uit Groesbeek brengt vanaf vandaag de eerste Nederlandse klimaatneutrale wijn op de markt. Het gaat om 1400 flessen Regent barrique 2010. De wijngaard wordt vanaf 2006 gerund door het echtpaar Grutters. De familie onderhield de idyllische wijngaard al op een natuurgetrouwe manier, zonder chemische bestrijdingsmiddelen maar wilde meer doen. Samen met FairClimateFund is de CO2-uitstoot van de 1400 flessen wijn berekend en gecompenseerd. Hiermee is de eerste Nederlandse  klimaatneutrale wijn een feit.

“Door als wijngaard natuur getrouw te werken houd je al zoveel mogelijk rekening met de natuurlijke omgeving en het milieu. De stap om onze wijn klimaatneutraal te maken gaat nog iets verder. De Regent barrique 2010 draagt nu ook bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot in de wereld en steunt klimaatprojecten in ontwikkelingslanden” aldus wijnboerin Virginie Grutters. “Met ieder glas kan nu tevens geproost worden op een beter klimaat en een beter leven voor mensen in ontwikkelingslanden”.
Wijngaard de Plack werd eerder dit jaar al bekroond met een gouden en een zilveren medaille op het internationale wijnconcours Berliner winetrophy .

Klimaatneutrale wijnproeverij
Wijngaard de Plack levert de wijnen aan een exclusieve groep afnemers in de directe omgeving maar organiseert geregeld wijnproeverijen. Deze proeverijen/rondleidingen kunnen aangevraagd worden op de website www.wijngaarddeplack.nl . Via de website is het ook mogelijk flessen wijn te bestellen om te laten bezorgen in de rest van Nederland.

FairClimateFund
Het FairClimateFund helpt particulieren, bedrijven en non-profit organisaties met het scannen, reduceren en compenseren van de CO2-uitstoot. De compensatieprojecten zijn duurzaam, betrouwbaar en komen op een fair trade manier arme gezinnen in ontwikkelingslanden ten goede. Met het FairClimateFund bespaar je, help je het klimaat en steun je gezinnen in ontwikkelingslanden.

Comments are closed.